Égi Vándor

Állj meg Vándor, ne siess, itt is a Fényben jársz. Állj meg kérlek egy percre, míg e Fényre rátalálsz, és csak utána menj tovább. G. S. 1998.

                            

 

                             horusz_mindket_szeme.jpg

 

A vizek ereje

 

 

 

 

 

A bőség zavarával küszködtem a téma kapcsán, mivel több nézőpontból lehet és érdemes is foglalkozni a témával. Nem törekszem teljességre, mivel ezt a cikk terjedelme nem teszi lehetővé, ezért néhány gondolatot szeretnék megosztani, és mindenkire rábízni, hogy tovább gondolja-e. Írhatnék arról, hogy a víz ereje a legkeményebb kőzetet is elmossa az idők folyamán, vagy, hogy milyen hatalmas erővel tör utat magának és söpör el mindent, ami az útjába kerül. Ezek helyett úgy döntöttem, hogy a mai viszonyokról és azok későbbi lehetséges következményeiről szeretnék írni, figyelembe véve a felemelkedési folyamatot. A felemelkedési folyamat több mint két ezer éve elkezdődött, ez a folyamat a nem túl távoli múltban felgyorsult. A Föld jelenleg a negyedik dimenzió felső határához közelít, megemelkedett rezgésszámon működik, a közeli jövőben átlépi az ötödik dimenzió alsó határát. Az 5. dimenziós működés magába foglalja a békés együttélést, minden életforma, élethez való jogának a tiszteletben tartását is. Ma még van lehetőségünk azokat a folyamatokat megállítani, amik tovább romló életkörülményekhez vezethetnek, megállítani és visszafordítani, ezeket a folyamatokat, mert, ha a természet,- és itt most elsősorban a vizekre gondolunk- „besokall” már sokkal több időre, és egyéb eszközre lesz szükség, hogy a természet újra erőre kapjon. Ezekkel a témákkal ma is sok vízügyi, és természetszerető ember foglalkozik. Ezen a területen is igaz, hogy ami ellen harcolok, nőni fog, ezért inkább egy más fajta szemlélet kialakítása, átgondolása, az, ami célra vezető megoldást hozhat. Tenni a szűkebb és tágabb környezetem tisztaságának a megőrzéséért, kibékülve az anyatermészettel, és annak erőivel.

 

 Nincs Egyetemleges Felemelkedés, ezért minden egyén saját választása, hogy a békét, vagy a harcot választja, és továbbra is le akarja igázni a természetet. Amennyiben továbbra is irtjuk a környezetünkben élő, általunk „kártevőknek” minősített állat és növényvilágot, sok-sok keserves percet szerzünk magunknak. Vannak természetbarát savak, pl.: ecet-, citromsav, amivel lehet vízkőmentesíteni és fertőtleníteni is, nincs szükség ekkora mértékű sterilitásra, és ennyi naponta többször is sterillé tett lefolyóra. Senki se akarja, hogy mostantól lepje el a kosz a lakásokat, pusztán egy kis odafigyeléssel sok millió köbméter vizet lehet „megmenteni”, egy kicsivel több törődésre, odafigyelésre van pusztán szükség, hogy ne pusztítsuk tovább a környezetet.  Ahhoz, hogy 10óra, 10 nap, 10év múlva is legyen tiszta éltető vizünk, ma szükséges szemlélet módot váltani, ezért részemről, itt és most, szabad akaratomból a békét választom, és odafigyelek, hogy ne csöpögjön a csap./nem a vízdíj miatt./

 

Részemről épp eleget szennyeztem a vizeket is, tudatlanságom okán, már csak az eredeti szakmám miatt is, mivel vegyipari szakközépiskolát végeztem, az életem nagy részében különböző kutatólaborokban dolgoztam, ezért is döntöttem úgy, hogy megírom ezt a cikket, vállalva a múltamat. Ma már környezetbarát vízkőoldókat, ablaktisztítókat használok, amivel ugyan úgy csillog a vízcsap és minden egyéb felület, mint régen a méregdrága tisztítószerekkel, kevesebb kárt okozva a vizeknek, hogy legyen elég erejük élőnek maradni, a szomszédom, mit használ, az pedig az ő felelőssége, az ő döntése. Békében akarok élni, ezért nem harcolok se a baktériumokkal, se más egyéb általunk ártalmasnak minősített dologgal.

 

Kinek-kinek szabad akarata és saját döntése, saját felelőssége, hogy melyik úton megy tovább, a fejlődést és a békés együttélést választja, vagy a harcot, ezzel hosszú, igen hosszú időre döntve a saját élete, életei felől. Egy életterünk van, és azt óvjuk, törődünk vele, vagy továbbra is mérgezzük, kiszipolyozzuk a természetet, harcolunk a természet erőivel, vagy egy tudatosabb életvitellel, egy jó célért tenni akarva élünk tovább. Ez az egyén szabad választása és felőssége. Melyik a „jó üzlet” ezt, ki-ki gondolja tovább, vagy ne gondolja tovább, ez is az egyén szabad választása. Jó utat és jó megérkezést kívánok.   

 

  Írta: Gaál Sarolta, a Kristálykoponyák Tanácsának üzenete alapján.                                                                                                   

 

                 Tiszta élőhelyek

 

 

 

A Lények bármilyen fizikai formában is élnek, a Teremtő teremtményei, akár itt a Földön, akár másutt élnek. A sok klónozott élelmiszer eltér ettől az ősi mintától és nem, hogy nem egészséges, kifejezetten káros, a többi „természetes” létformára nézve is, mert elkeveredve, különböző mutációk jöhetnek létre, amit már a genetikusok se fognak tudni megfékezni. Olyan életformák megjelenése is elképzelhető, mint azok a darazsak, akik régen kizárólag dél-Amerika őserdeiben éltek, és egyesek elképesztő méreteket érhetnek el és olyan helyeken is megjelenhetnek, ami azelőtt elképzelhetetlen volt. A természetben, amikor háborítatlan, harmonikus a vegetáció, ott éli a saját életét, szépen kiegészítve, táplálva esetenként jó hatással vannak egymásra. Az érintetlen „vadon” élő növényeknél nincs mutáció, van egy-két faj, ami a maga természetes rendjében „kihal” a Földön, az nem okoz természeti katasztrófát, amennyiben ez a természetes, hosszú átalakulási folyamat részeként történik, mivel ezzel párhuzamosan valami más fejlődik, lép a helyébe, avagy az az „anyagi létforma” már disszonáns, és nem harmonizál az adott hely, adott rezgésével. A dinoszauroszok se egyik napról a másikra tűntek el, ezt csak mi hisszük, dehogy valójában mi történt az a feledés homályába veszett.

 

A génkezelt növények, a vegyszerek okozta, vízbe-, ivóvízbe – került pisivel, széklettel egyéb úton a Dunába és más élővizekben okozott károkat ma már kezdik felmérni, de az „eredményekről” még kevés szó esik. A technikai forradalom velejárója az egyre több, nagyobb termelés, új tisztítószerek látnak napvilágot szinte naponta, dehogy egy-egy WC lehúzásával vajon hány hasznos baktériumot ölünk ki a vizekben, erről elképzelésünk sincs jelenleg. Savas víz folyik le szinte minden mellékhelyiségből, a folyók ezt a terhelést már nem, vagy alig bírják, hiszen, kevés helyen van olyan szennyvíztisztító, ahonnan közel semleges kémhatású (pH) víz kerül a folyókba, van de nem számottevő. A fogamzásgátlók, az antibiotikumok, amik bekerülnek a vizekbe, ezeket sehol se tisztítják, lehet rögtön a hallal, a parti növényékkel újra „beszedni”, a fogamzásgátlót, antibiotikumot. Ez azért is érdekel, mert hiszen ez a szakmám. Vegyipari szakközépiskolát végeztem, szintetikus gyógyszereket előállító, kutató laboratóriumokban dolgoztam, teljes mellszélességgel hittem a munkámba. Sok embernek hoznak ezek a szerek gyógyulást és szükség is van rájuk, a mérték a kérdés. Fáj a fejem, puffadás, sebaj, bekapok valamit, és rögtön jobban leszek. Megszoktuk a tüneti kezelést, igen, arra is szükség van, főleg láz és fájdalom esetén. A bolygó jövője szempontjából sem mellékes, milyen szerekkel kezeljük a betegséget. A természet patikája, hiszen mielőtt betegség lett volna, a természetben már ott voltak, nőttek a gyógynövények. Azok az állatok, akiket kivisznek, vittek a legelőre ők megkeresik azt a füvet, növényt, ami számukra tápláló, vagy adott esetben gyógyhatással bír. Ezt a lakásban tartott kisállatok esetében is meg lehet figyelni, mert a kutya is kikeresi azt a füvet, ami számára éppen szükséges. Egyre kevesebb az olyan élőhely, ahol természetes, tiszta a talaj, ahol például érdemes gyógynövényt szedni. Ez a fajta hozzáállás a végletekig teheti tönkre a növények, állatok, emberek élőhelyét, a Földet.

 

Ahhoz, hogy az emberi faj és vele együtt itt élő többi, élő, létező állati, növényi élet fenn tudjon maradni, szükséges a következő nemzedék számára fenn tartani legalább azt, ami van, hogy ez a helyzet ne romoljon tovább. Szükséges, hogy egy másfajta életvitelt és egy másfajta gondolkodást tudjunk átadni, átvinni a köztudatba, egyfajta „vissza a természetbe”, de nem a Volteire-i értelembe, kevesebb vegyszer, hatékonyság, kevesebb üvöltözés, több megértés, együttérzés, hogy a Föld  élhető maradjon.

 

A harmadik és az ötödik dimenzió között nagy a különbség, de a harmadik dimenzió vagy sík is itt van és már az ötödik is. Van, aki ebben, van, aki abban érzi jól magát. Ezek az energiák egyelőre, együttesen vannak jelen, és teszik próbára az embert nap, mint nap, mert vannak olyan helyek, ahol kifejezetten „rossz” lenni.

 

Mit adunk tovább, a gyerekeinknek, unokáinknak a hozzáállásunkon múlik, hogy milyen lesz a létünk, az, az, itt és most hozott döntéseinken múlik.

 

                                                                                2011.október. 11.                         Gaál Sarolta                                                                                   

 

                                   udjat.jpg   

 

 Az újjáéledés a havi téma, mire a cikkek megjelennek, elérkezik a március, a talaj is kezd felengedni. A természetben minden újra éled, növekedésnek indulnak az őszi vetések, a téli dermesztő hidegeket túlélve, újjáéled az élet. Megindul a növekedés, eleinte szinte alig láthatóan, míg nem egyszer csak minden virágba borul. Minden növény a Fény, a Nap felé törekszik, mi közben gyökerei a Földből merítenek életet adó erőt. Ez a tavasz, elgondolásom szerint egy kicsit más lesz, mint az eddigiek, hiszen a Föld kiért abból a zónából, ahol az elmúlt pár évtizedben tartózkodott, felgyorsulnak az események. Újjá tudunk-e éledni mi is, az új korszak tavaszán „téli álmot" alszunk továbbra is, tudunk, akarunk-e újjáéledn. Az igazi újjáéledés, újjászületés ez lesz, amikor belátjuk, hogy minden Egy és sose is volt külön, csak azt hittük. Ez kinél, mikor fog bekövetkezni, ez az egyén szabad választása, döntése. Ma már oszlik a homály, egyre több a Fény a Földön, egyre több ember ébred fel, hogy van más fontos dolog is a világban, nemcsak az, amiben eddig hitt. Reményeim szerint e bolygó szintű átalakulás tavasza, felmelegíti a megfagyott szíveket is, elhozva a megbékélést sokunknak, önmagával, a világgal.

 

 

 

Bp. 2012.02.13.    Gaál Sarolta.   

 

                          saroltagaal@gmail.com

 

                           +36-20-373-2978,

 

                      www.egivandor.hupont.hu                         

 

                          Bach-virágterapeuta

 

                                                                                          

 

 

                                     caduceus.jpg

 

A Felelősségről néhány gondolat,

 

Ami lehet, hogy első olvasásra közhelynek tűnik, de ki szereti a közhelyeket...

 

Mi mindannyian felelősek vagyunk magunkért és a társadalomban betöltött helyünknek megfelelően, van, akinek kevesebb, van, akinek több a felelőssége, attól függően, hogy milyen SZEREPET töltünk be. De, van egy egyetemes felelősségünk, amiről nem szívesen beszélünk, mert kényes a téma.

 

Mindenkiben hagyunk valamilyen nyomott, akinek csak megérintettük az életét. Lehet, hogy csak annyi időre találkozunk, hogy elmegyünk egymás mellett az utcán, mégis magával viszi, azt a képet, a ki nem mondott gondolatot, amit róla gondolunk. Lenyomat, halvány ugyan, de lenyomat. Építünk vele vagy rombolunk, akaratlanul, meggondolatlanul. Ezekért, a reakciónkért is felelősek vagyunk, bár erre napjainkban kevesen gondolnak. Úgyse tudja, hogy mit gondolok. Biztos? Biztos, hogy nem tudja? Lehet, hogy nincs tudatában, de érzi. A másokra magunkban tett megjegyzéseinknek is van hatása, előbb-utóbb vissza fognak köszönni az életünkben. És ott állunk értetlenül, hogy hát ezt meg mi lelte, sose mondtam róla rosszat, most meg nekem támad. Mondani nem mondtam, de gondoltam, csak már elfelejtettem.

 

Így leszünk titkos ellenségek, vagy titkos segítői egymásnak. Ki mit választ, az már az ő felelőssége, és az eredmény biztos nem fog elmaradni.

 

A tetteinken, szavainkon kívül így is hatunk a szűkebb és a tágabb környezetünkre. Embertársainkra, az állatvilágra, a növényekre, az egész életterünkre. A Földre, és az egész Teremtésre. Ez elég rémisztő is lehet, de egyben egy nagyon nagy ajándék is. Meg tudom változtatni a véleményemet, a gondolataimmal egy-jobb békésebb élhetőbb életet tudok teremteni, magamnak és másoknak is.

 

 Ehhez csupán fel szükséges vállalni a felelősségemet, hogy ez volt eddig, tényleg ezt gondoltam, mondtam, tettem, vagy nem tettem semmit, hogy jobb legyen. A felvállalt felelősségemmel, a kezembe tudom venni az életem irányítását, és ezt az életem bármely pillanatában megtehetem. Egy más életminőséget lehet így teremteni, magam és az összes érző lény számára. Észreveszem-e azt, hogy a másik éppen fáradt, kimerült és kiviszem-e a szemetet „helyette". Nem nagydolog, de hatásos. Egy kicsivel több önmagunkra és másokra figyeléssel, felelősségteljesebben élhetünk, és már nem a sok információ, benyomás alakítja az életünket, hanem mi magunk.

 

 Egyre tudatosabban alakítva az életünket, felismerve és felvállalva a saját és mások életminőségért a felelősségünket és annak határait, egyre több esélyünk lesz, egy békés, örömteli élet megvalósítására. Az esélyeinkkel, lehetőségeinkkel élünk-e vagy sem, ez már kinek-kinek a saját felelőssége. A Föld felemelkedik. És mi...?  Nincs fejlődés tettek és változtatások nélkül, a saját rezgésszintünkért is mi magunk vagyunk felelősek.

 

Jó utazást és boldog megérkezést kívánok.                                             

 

Egy védikus ima: „Istenem áldj meg minket azzal, hogy minden irányból szeretetteljes gondolatok áramoljanak felénk."

 

                                   Gaál Sarolta

 

/az írás megjelent az Ezoporta 2010.októberi számában/

 

         javitott_angyalkak_2.jpg

                                                                                                                                  

Kérem Jézust és Merlint, vigyék el gyógyító helyükre, arról a helyről, ahol tartózkodom, mindazokat a tisztátalan, manipulativ, befolyásoló, ártó, tisztátalan energiákat, lényeket, melyek akár az olvasás, értelmezés alatt, tudatos vagy tudattalan, jó vagy rossz szándékú befolyásolás, manipuláció, általánosítás, összemosás, tévedés, visszaélés, elbukás, elcsúszás, azaz, az elfogadás, tiszta szándék, együttérzés, könyörület, hit, remény, bizalom, béke, bőség, nyugalom, megértés, megbocsátás, erő, öröm, önzetlenség, együttműködés, jóság, bölcsesség, szeretet, pártatlanság, őszinteség, érdeklődés, belátás, türelem, felelősségvállalás, egészség, derű, elismerés, elégedettség, életöröm, életkedv, figyelem, kölcsönös tisztelet, csekély mértéke, vagy hiánya révén, a Föld energiarendszerébe kerültek, kerülnek, és a szabad akarat törvényének tiszteletben tartása és az egészségem megőrzése mellett, elvihetők gyógyító helyükre. Kérem Jézust és Merlint, a lenyomatok gyógyítására, mind magamnál, mind másoknál, mindazoknál, akiknél ez a szabad akarat törvényének tiszteletben tartása mellett lehetséges. Kérem, elfogadom és engedem magamon keresztül szabadon átáramolni: az elfogadás, tiszta szándék, együttérzés, könyörület, hit, remény, bizalom, béke, bőség, nyugalom, megértés, megbocsátás, erő, öröm, önzetlenség, együttműködés, jóság, bölcsesség, szeretet, pártatlanság energiákat.

2016-01-10.                                                                                                     G. S.

 

 

                                                                                                     Namaste.

 

                                                                                      

 

                                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

                                      

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 84
Heti: 270
Havi: 2 064
Össz.: 291 769

Látogatottság növelés
Oldal: Tiszta élőhelyek. Újjáéledés. A vizek ereje.2011-2012.-ben az Ezoportában megjelent írások.G.S.
Égi Vándor - © 2008 - 2018 - egivandor.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »